به گزارش مجلس ایران به نقل از تسنیم، مهدی غضنفری میزان سرمایه گذاری های صنعتی درسال 91 را 9 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و تعداد پروانه های بهره برداری در دولت های هفتم وهشتم را 32 هزار رقم عنوان کرد. وی افزود: این میزان با رشد 70 درصدی به 54 هزار پروانه در دولت های نهم و دهم رسید .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت اظهار کرد : رقم پروانه های بهره برداری شده در سال 91 ، 4 هزارفقره بوده است .
وی در ادامه با اشاره به رشد 50 درصدی اشتغال در هفت سال اخیر و اینکه این رقم به یک میلیون نفر رسیده است ، افزود: این میزان در دولت های هفتم و هشتم 690 هزار نفر بود. غضنفری این توضیح را نیز داد که در سال گذشته زمینه اشتغالزایی 70 هزار نفر فراهم شده است .
*20 هزار فقره پروژه های نیمه تمام بالای 20 درصد پیشرفت
وی در بخش دیگری از سخنان خود تعداد پروژه های نیمه تمام بالای 20 درصد پیشرفت را در زمان کنونی 20 هزار پروژه اعلام کرد و گفت : پیش بینی سرمایه گذاری برای این پروژه ها 87 هزار میلیارد تومان می باشد که امکان اشتغال 675 هزار نفر را فراهم خواهد کرد .
* رشد دو برابری تولید فولاد /رشد نزدیک به سه برابری تولید سیمان
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در باره ظرفیت های تولیدی حوزه صنعت از جمله خودرو نیز گفت : میزان تولید خودرو در سال 83 ، 960 هزار دستگاه بوده که در سال 91 به 2 هزار دستگاه رسید.
وی درباره تولید فولاد و محصولات فولادی نیز توضیح داد: میزان تولید فولاد در سال 83 ، 10 میلیون تن بوده که در سال گذشته به بیش از 20 میلیون تن رسید، تولید محصولات فولادی نیز که درسال 91 به بیش از 31 میلیون تن رسیده است در سال 83 فقط 13 میلیون تن بود .
غضنفری از تولید بیش از 80 میلیون تن سیمان در سال گذشته خبرداد و گفت : این حجم تولید در سال 83 ،33 میلیون تن بود .
وزیر صنعت، معدن و تجارت ، ظرفیت سازی برای تولید شمش آلومینیم در سال های گذشته را مورد توجه قرار داد و افزود: این حجم در سال 83 ، 230 هزار تن بود و در سال گذشته به 457 هزارتن رسید .
وی حجم تولید مس کاتدی و کاشی و سرامیک را در پایان سال 83 به ترتیب 190 هزارتن و 176 میلیون متر مربع اعلام کرد و افزود: این ارقام در پایان سال 91 به ترتیب به 255 هزار تن و 380 میلیون مترمربع رسیده است .
غضنفری در ادامه درباره تاسیسات ذخیره ای کشور از جمله سیلو گفت: این ظرفیت در سال 83 ، 9 میلیون تن بود و در سال 91 به 16 میلیون تن رسید.
* رشد 2 برابری تولید خودرو سواری و وانت
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تولید و سرمایه گذاری 56 میلیون تنی فولاد در دولت های هفتم و هشتم گفت : این حجم با رشد 66 درصدی در دولت های نهم و دهم به 93 میلیون تن رسید و در پایان سال گذشته نیز 14.8 میلیون تن شد .
وی از رشد 150 درصدی تولید پتروشیمی در هفت سال اخیر خبرداد و افزود: این حجم در این مدت به 248 میلیون تن رسید ، حال آنکه در مدت مشابه قبل ازآن 99 میلیون تن بود .
یادآور می شود میزان تولید فولاد، پتروشیمی و سیمان در سال گذشته به ترتیب 14.8 ، 42.2 و 70 میلیون تن اعلام شده است
دکتر غضنفری سپس درباره تیراژ تولید خودرو سواری و وانت در دولت های هفتم و هشتم گفت : این رقم در آن سال ها 3.3 میلیون دستگاه بود و در دولت های نهم و دهم به 10 میلیون دستگاه رسید که نشان از رشد 200 درصدی تولید دارد .
تولید انواع لوازم خانگی شامل یخچال ، تلویزیون و ماشین لباسشویی نیز با توجه به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت های نهم و دهم رشد 42 درصدی را تجربه کرد و به 27 میلیون دستگاه رسید .این رقم در مدت مشابه قبل از آن 19 میلیون دستگاه بود .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه میزان معادن فعال در سال 93 ، 3600 معدن بود، افزود: این تعداد در پایان سال 90 به 5 هزار معدن رسید .
وی این توضیح را نیز داد که استخراج واقعی معادن کشور در پایان سال 83 ، 156 میلیون تن بود که در انتهای سال 90 به 340 میلیون تن رسید .
* رشد 30 درصدی پروانه اکتشاف /رشد 5.6 برابری سرمایه گذاری معدنی
دکتر غضنفری در ادامه سخنان خود از رشد 30 درصدی صدور پروانه اکتشاف با 13 هزار فقره در دولت های نهم و دهم خبرداد و تصریح کرد: این تعداد درمدت مشابه قبل از آن 10 هزار فقره رسیده بود .
وی ادامه داد: پروانه های بهره برداری در دولت های نهم و دهم با رشد 30 درصدی به شش هزار فقره رسید ، این تعداد در دولت های هفتم و هشتم 4.6 هزار فقره بود .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت رقم سرمایه گذاری های صورت گرفته در حوزه معدن طی هفت سال گذشته را چشمگیر اعلام کرد و ادامه داد : این رقم با رشد 550 درصدی به 3.3 هزار میلیارد تومان رسید ، حال آنکه در دولت های هفتم و هشتم 500 میلیارد تومان بود .
* رشد 3.5 برابری درصدی صادرات غیرنفتی
غضنفری در ادامه سخنان خود از رشد 3.5 برابری (350 درصدی ) صادرات غیرنفتی در دولت های نهم و دهم خبر داد و گفت : این میزان به 170 میلیارد دلار رسید .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت رقم صادرات غیرنفتی در دولت های هفتم و هشتم را 38 میلیارد دلار اعلام کرد .
وی همچنین میزان صادرات غیرنفتی در سال گذشته با احتساب میعانات گازی را 41.3 میلیارد دلار و بدون احتساب میعانات گازی 32 میلیارد دلار عنوان داشت .
غضنفری با استناد به آمارهای رسمی صادرات با میعانات گازی در دولت های نهم و دهم را حدود 215 میلیارد دلار بیان کرد وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد: میزان واردات درهفت سال اخیر 420 میلیارد دلار بود که نسبت به دولت های هفتم و هشتم درصد تغییر 160 درصدی را تجربه کرد ، این رقم در آن سال ها در مجموع 162 میلیارد دلار بود .
وی تاکید کرد: در دولت های نهم و دهم سهم کالاهای سرمایه ای و واسطه ای در واردات روند رو به رشدی داشته و در مقابل واردات حجم کالاهای مصرفی کاهش یافته است .
* رشد حدود 7 برابری درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی
وی همچنین گفت : صادرات خدمات فنی و مهندسی در هفت سال اخیر رشد حدود 7 برابری (680 درصدی ) را پشت سر گذاشته ، به نحوی که از 2.7 میلیارد دلار در دولت های هفتم و هشتم به 21 میلیارد دلار در دولت های نهم و دهم رسیده است .
* تنظیم سیاست های مقابله با تحریم
دکتر غضنفری با بیان اینکه وزارت صنعت ، معدن و تجارت با توجه به شرایط خاصی که کشور در سال گذشته به آن مواجه بود سیاست های جدید تجاری در حوزه داخلی و خارجی را اعمال کرد ، ادامه داد: مدیریت ارزی، مدیریت واردات (ایجاد گروه های کالایی )، مدیریت صادرات ، تامین مواد اولیه و سیاست های نظارت و بازرسی از آن جمله است .
وی افزود: ایجاد مرکز مبادلات ارزی ، مبنا شدن ارز مبادله ای در گمرک و بورس ف فروش ارز صندوق توسعه ملی و فروش نفت در مرکز مبادلات ، تزریق ارز پتروشیمی به بازار و تزریوق ارز صادر کنندگان به بازار از جمله رویکردهای مدیریت ارزی بوده است .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت درباره مدیریت واردات و ایجاد گروه های کالایی به عنوان یکی از سیاست های جدید تجاری در عصره تحریم نیز توضیح داد : تقسیم بندی گروه کالایی به 10 اولویت ، تخصیص ارز مرجع به اولویت یک و دو و ارز مبادله ای به اولویت های سه تا 9، همچنین ممنوعیت ثبت سفارش اولویت دهم از این موارد بود.
دکتر غضنفری ممنوعیت صدور برخی کالاهای اساسی، عوارض صادراتی برای مواد اولیه صنعتی و آزاد بودن سایر کالاها را جزو برنامه های مدیریت صادرات برشمرد و گفت : ازسویی عرضه پتروشیمی ، مس ، آلومینیم و فولاد با هدف تامین مواد اولیه در بورس نیز مدیریت شد .
وی در پایان در خصوص سیاست های نظارتی و بازرسی در سال گذشته نیز افزود: نظارت و بازرسی کالاهای حساس، نظارت و بررسی تشکل ها بر کالاهای نیمه حساس ، نظارت براساس عرضه و تقاضا برای کالاهای معمولی از جمله این موارد بود.
نظر شما